Lunch i linköping

Är du på jakt efter en bra lunch i Linköping? Då har du hamnat på rätt hemsida. I den här artikeln kommer vi hjälpa dig till rätt val när det är dags att välja lunchrestaurang i Linköping.

För dig som är ny till Linköping – Linköping är en tätort i Östergötland. Linköping är känt som en universitetsstad med deras universitet som grundades under 1975.

I dagsläget är Linköping Sveriges åttonde största tätort med cirka 116 000 invånare. När man kollar på Linköpings stadsbild så domineras den av domkyrkan som är en mäktig och massiv stenkyrka i gotisk stil. I Linköping finns det även andra intressanta byggnader som Centralpalatset, John O. Nilssons palats och Affärspalatset.

Kanske är du på tillfälligt besök i Linköping? Besöker du en vän eller är du på en arbetsresa? Se nedan på våra främsta tips när det gäller lunch i Linköping. Håll tillgodo!

1. Ammos Café & Creperi

Här har du en perfekt lunchrestaurang för dig som önskar en god och lättsam lunch. Ammos Café är högst rankat på Tripadvisor och tar hem absolut högsta poäng hos alla recensenter. Man får liksom inte missa Ammos Café om man besöker Linköping för en lunch.

Ammos Café erbjuder en bred lunchmeny med mat från medelhavet, grekiskt och europeiskt. Ett alldeles utmärkt val för vegetarianer, veganer och för dig som önskar glutenfria alternativ för din lunch i Linköping.

På Tripadvisor får Ammos Café hela 4,5 i betyg av 5,0 möjliga. Missa inte Ammos Café för en trevlig lunch!

Adress: Platensgatan 3, 582 20 Linköping

2. Stångs Magasin

Stångs Magasin är ett annat populärt alternativ för alla som letar efter en bra lunch i Linköping. När du besöker Stångs Magasin så får du ett mer traditionellt alternativ för en svensk lunch. Här serveras europeiskt, svenskt och skandinaviskt.

Detta är ett alldeles perfekt val ifall du är vegetarian, vegan eller behöver ett glutenfritt val. Stångs Magasin serverar lunch, middag, brunch och kvällsmat.

Den här restaurangen har fått 4,0 i betyg av 5,0 möjliga, vilket är ett väldigt bra betyg när man fått över 200 inlämnade omdömen.

Adress: Södra Stånggatan 1, 582 73 Linköping

3. Babettes Kafferi

Önskar du ett lite mer lättsamt alternativ för lunch i Linköping så rekommenderar vi varmt att ni besöker Babettes Kafferi.

Här kan du få en magisk frukost, lunch och brunch. Eftersom Babettes Kafferi är klassat som ett café så anses det som lite lättare lunch. Ett utmärkt val för dig som önskar få vegetariskt, veganskt och glutenfritt på tallriken. Här kan du även köpa lite gott fika efter lunchen.

Babettes Kafferi har fått imponerande 4,5 i betyg av 5,0 möjliga. Ett riktigt bra omdöme!

Adress: Stora Badstugatan 4, 582 23 Linköping

Vad finns det fler för restauranger i Linköping?

Vi har enbart valt att presentera ett urval av grymma restauranger för lunch i Linköping. Utöver våra tre förslag så har vi restauranger som Grekiskt & Gott, Olympia Da Vinci, Yogi, Sannes Coffee och Stångebro Gatukök för att nämna ett gäng.

Ett starkt tips är att besöka deras hemsidor för att få mer information om vad som serveras och vad som finns att tillgå för lunch i Linköping!

Vi hoppas att ni fått en massa bra information om luncher i Linköping. Om du har frågor gällande något i vår artikel så är du varmt välkommen att kontakta oss. Tack för att du läst vår artikel!

Ät en god lunch i Linköping, det är du värd!