Vinnare 2017

Linköpings kommun: Linköpings Näringslivsdiamant

 • INGVAR GUSTAFSSON | EKLUNDS CHARK

  Ingvar har jobbat med mat nästan hela livet genom en imponerande entreprenörsresa. Med ett brinnande engagemang har han vänt flera företag till framgångssagor och hans produkter hittas nu på flera platser i landet. Han tar ett stort samhällsansvar genom att aktivt arbeta mot matsvinn och utanförskap. Ingvar är en företagare med ett stort hjärta och en genuin ambassadör för Linköping.


Riksbyggen: Årets samhällsutvecklare

 • SADRA JANNATI | UNITED BY WORK

  United By work är ett företag som jobbar för att leda kompetens i form av första generationens invandrare in på den svenska arbetsmarknaden. De bidrar med seriositet och professionalism, effektivt till ett av vår nutids största samhällutmaningar. United by Work är därmed en självklar kandidat till priset Årets Samhällsutvecklare!


Länsförsäkringar Östgöta: Årets Mest Engagerade Företag

 • BABETTES KAFFERI & BAGERI  |  LYDIA HALLDORF, ERIKA WESSBO & CHRISTINA EVEBORN

  Ett annorlunda kafé som verkligen berikar Linköpings kulturliv. Babettes Kafferi har skapat en plats för musik, konst och litteratur, mitt i stan. Enkelt och okomplicerat. Här njuter vi av det närodlade och den smakfulla satsningen på ett eget bageri. Inte så konstigt att det blivit många Linköpingsbors favoritställe, och uppmärksammats av bland andra Lars Winnerbäck. Det goda i livet trivs tillsammans på Babettes.


EY: Årets Tillväxtföretag

 • EUROPEAN WENTURE GROUP | ANDERS GUSTAFSSON & PER LINDQVIST

  EWG är ett snabbväxande entreprenadbolag som jobbar med att sanera förorenad mark. Bolagets mål är att hela tiden ligga i framkant och att arbeta med att ta fram nya, smarta och moderna lösningar för en mer hållbar framtid. Genom att erbjuda ett helhetskoncept till sina kunder har företaget nått stora framgångar och uppvisar en imponerande tillväxt.


Fastighets AB L E Lundberg: Årets Visionär

 • MUHARREM DEMIROK & BIRGITTA STÅHL ÖCKINGER | VALLASTADEN

  Med mod, engagemang och en tydlig ambition kring framtidens hållbara samhällsbyggande har Vallastaden skapat något unikt i Sverige – på ett gärde i Linköping. ”Människan bygger staden” och det är verkligen många personers ansträngningar som gjort Vallastaden till verklighet. Från vision till inflyttning har 40 aktörer byggt 1 000 bostäder och skapat en tät, grön och blandad stadsdel där ingen arkitekt fått rita två hus bredvid varandra.


Handelsbanken: Årets Gröna Företag

 • ÖSTGÖTA SVAMP | MAHZIAR NAMEDANIAN

  Östgötasvamp startade med en vetenskaplig ansats att skapa den bästa produkten och processen för att odla svamp. Med små medel och eget hårt arbete har man på kort tid blivit en av de största i sin bransch. Bolaget arbetar kontinuerligt med att utveckla nya innovationer för att ta fram nya produkter och effektivisera och optimera odlingarna. Den unika kompetensen tillsammans med en mycket stark vilja att utveckla företaget har gett en imponerande utveckling.


Sankt Kors: Årets modigaste

 • MARIETHE LARSSON | LiU

  Förnyelse är vår enda tradition. Så lyder universitetets varumärkeslöfte. Och det förpliktigar. Att ta sig an en varumärkesresa för ett högprofilerat universitet, med traditionsbundna värderingar kräver mod, en tydlig vision liksom handlingskraft och uthållighet för att gå i mål med att förnya ett traditionsbundet varumärke. Resan har varit tuff, och präglats av såväl motgångar som medgångar, och då krävs det en kompetent, erfaren och stabil kommunikationsdirektör för att gå i mål.