Nominerade 2017

Linköpings kommun: Linköpings Näringslivsdiamant 2017

 • ÅSA DETTERFELT | MINDROAD
  Åsa är en starkt målinriktad entreprenör som snabbt och skickligt har drivit upp tillväxten i flera bolag. Hon är djupt engagerad i att hjälpa andra företag i staden att växa, genom att dela med sig av sin värdefulla erfarenhet i ideella entreprenörsnätverk och i samarbeten med universitetet. Åsa syns ofta som representant för staden i internationella sammanhang där hon sätter Linköping på världskartan.
 • INGVAR GUSTAFSSON | EKLUNDS CHARK
  Ingvar har jobbat med mat nästan hela livet genom en imponerande entreprenörsresa. Med ett brinnande engagemang har han vänt flera företag till framgångssagor och hans produkter hittas nu på flera platser i landet. Han tar ett stort samhällsansvar genom att aktivt arbeta mot matsvinn och utanförskap. Ingvar är en företagare med ett stort hjärta och en genuin ambassadör för Linköping.
 • JIMMY DYLTE | SENZUM
  Senzum jobbar aktivt för att erbjuda en bra start på arbetslivet för de unga talangerna och de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Med basen i Linköping har de utvecklat en stark kundbas med stora varumärken, både nationella och internationella. Genom att tänka nytt, ständigt utvecklas och satsa stort på medarbetarnas kompetensutveckling har de vuxit stadigt och bidrar till att stärka Linköping som staden där idéer blir verklighet.

Riksbyggen: Årets samhällsutvecklare

 • CHRISTIAN MOBORG | TORN1
  Christian Moborg är stjärnkocken som med stor kunskap och ett brinnande intresse för mat och kultur bidrar till att utveckla Linköpings kulinariska utbud. Hans utveckling av restaurangkoncept Torn1 och Torg1 bidrar också till levande stadsdelar och ökat antal arbetstillfällen för serviceinriktade och branschkunniga invånare i Linköping. Christian Moborg är en fin kandidat till priset Årets Samhällsutvecklare!
 • SADRA JANNATI | UNITED BY WORK
  United By work är ett företag som jobbar för att leda kompetens i form av första generationens invandrare in på den svenska arbetsmarknaden. De bidrar med seriositet och professionalism, effektivt till ett av vår nutids största samhällutmaningar.
  United by Work är därmed en självklar kandidat till priset Årets Samhällsutvecklare!

 

 • MATTIAS JOSEPHSON | EPISHINE
  Epishine är ett företag som utvecklar solcellsteknik som möjliggör nyttjandet av solenergi. Genom teknologi inom förnybarenergi bidrar de till att minska miljöpåverkan, som är en av vår nutids största utmaningar. Epishine är en solklar kandidat till priset Årets Samhällsutvecklare!

Länsförsäkringar Östgöta: Årets Mest Engagerade Företag

 • PROFILSERVICE NORDIC AB | ADAM ZOLLNER
  Profilservice Nordic arbetar intensivt för ett mer miljöanpassat och hållbart perspektiv på sortiment, tillverkning och arbetsvillkor. Företaget skapar nya arbetstillfällen genom sin tillväxt och engagerar sig också i samhällsfrågor. Under den mest intensiva flyktingströmmen 2015 bidrog det då unga företaget Profilservice med att skicka ett halvt ton filtar till behövande. En omtanke som värmer.
 • KÖR ECO TRAFIKSKOLA | JOHANNA EDELÖNN & BO ANDERSSON
  Det här är trafikskolan med visionen att göra så litet avtryck på miljön som möjligt. Eleverna får inte bara lära sig köra tryggt och säkert, utan också klimatsmart. Undervisningen sker i miljöfordon och alla koldioxidutsläpp klimatkompenseras. Kör Eco låter också ungdomarna ”hänga” i lokalerna även utanför lektionstid, för att skapa gemenskap och trygghet. Kort sagt en trafikskola som valt helt rätt väg mot framtiden.
 • BABETTES KAFFERI & BAGERI  |  LYDIA HALLDORF, ERIKA WESSBO & CHRISTINA EVEBORN               
  Ett annorlunda kafé som verkligen berikar Linköpings kulturliv. Babettes Kafferi har skapat en plats för musik, konst och litteratur, mitt i stan. Enkelt och okomplicerat. Här njuter vi av det närodlade och den smakfulla satsningen på ett eget bageri. Inte så konstigt att det blivit många Linköpingsbors favoritställe, och uppmärksammats av bland andra Lars Winnerbäck. Det goda i livet trivs tillsammans på Babettes.

EY: Årets Tillväxtföretag

 • SYSPARTNER CONSULTING AB | THOMAS NYBERG
  SysPartner Consulting AB är ett företag med kunderbjudande inom IT-förvaltning och utveckling. Man har på ett imponerade sätt lyckats att kombinera tillväxt och utveckling med lönsamhet under sin drygt 10-åriga historia. Bolaget har ambitionen och kompetensen att göra IT enkelt för sina kunder. Genom sitt motto att tillhandahålla ”trevliga proffs” levererar man såväl värde till kunderna som skapar ett attraktiv hållbart arbetsklimat för sina medarbetare. Bolaget har sin bas i Östergötland, men verkar även i Stockholmsregionen.”
 • REIREI AB | ANDERS LANDBERG & MONIKA LANDBERG
  REIREI är bolaget som levererar innovativa barnprodukter av högklassig kvalité och design. Bolaget verkar i en traditionell och mogen marknad men har lyckats etablera sig som en unik varumärkesdistributör som utmärker sig jämfört med konkurrenterna. Under sina sex år som företag har man gått från producent, till agent och numer helt inrikta sig på att distribuera andras varor. Det har visat sig vara ett vinnande koncept med imponerande omsättningsökningar mellan åren.
 • EUROPEAN WENTURE GROUP | ANDERS GUSTAFSSON & PER LINDQVIST
  EWG är ett snabbväxande entreprenadbolag som jobbar med att sanera förorenad mark. Bolagets mål är att hela tiden ligga i framkant och att arbeta med att ta fram nya, smarta och moderna lösningar för en mer hållbar framtid. Genom att erbjuda ett helhetskoncept till sina kunder har företaget nått stora framgångar och uppvisar en imponerande tillväxt.

Lundbergs: Årets Visionär

 • MICKE BERGGREN, MAGNUS JOHANSSON & NIKLAS LILLMAN | TAPPRA BARN                                    
  Med stort engagemang och viljekraft har Stiftelsen Tappra barn med Mange Johanssons dag gjort att Linköping blivit en lite bättre plats för barn som har eller har haft det svårt. Det som började med en välgörenhetsgolf 2011 har i dag växt till att omfatta tre städer och har nu cirka 500 partners. Mer än 5 miljoner kronor har skänkts till bland annat Barndiabetesfonden, Ronald McDonald Barnfond och barnkliniken Ryhov.
  Att få en idé från en skvallertidning hos frisören och skapa detta – kräver äkta visionärer.
 • CHRISTIAN LUNDQUIST | SENION
  Senion har skapat en lösning med en vision om att förstärka människors mobilupplevelse och göra den både mer effektiv och spännande. I över 250 gallerior och kontor i mer än 30 länder har de lyckats med det. En dag kan inomhuspositionering finnas tillgänglig för alla, när som helst. Google med sin lösning Google Maps har anledning att se upp för det visionära Linköpingsföretaget.
 • MUHARREM DEMIROK & BIRGITTA STÅHL ÖCKINGER | VALLASTADEN
  Med mod, engagemang och en tydlig ambition kring framtidens hållbara samhällsbyggande har Vallastaden skapat något unikt i Sverige – på ett gärde i Linköping. ”Människan bygger staden” och det är verkligen många personers ansträngningar som gjort Vallastaden till verklighet. Från vision till inflyttning har 40 aktörer byggt 1 000 bostäder och skapat en tät, grön och blandad stadsdel där ingen arkitekt fått rita två hus bredvid varandra.

Handelsbanken: Årets Gröna Företag

 • BOSSGÅRDS POTATIS | ULF JOHANSSON
  Bossgårds är ett familjeföretag som odlar och säljer potatis både till livsmedelsbutiker i Linköping med omnejd under eget varumärke och till grossistförsäljning där man bl.a. har specialiserat sig i nära samverkan med kunden efter nya konsumentbeteenden/konsumtionsmönster. Man har även grossistförsäljning. Bolaget har genom stor yrkeskunskap och entreprenörskap haft en stark tillväxt med god lönsamhet som man investerat i verksamheten och därigenom kunnat bygga upp en verksamhet där man tillhör de större odlarna i Sverige.
 • ÖSTGÖTA SVAMP | MAHZIAR NAMEDANIAN
  Östgötasvamp startade med en vetenskaplig ansats att skapa den bästa produkten och processen för att odla svamp. Med små medel och eget hårt arbete har man på kort tid blivit en av de största i sin bransch. Bolaget arbetar kontinuerligt med att utveckla nya innovationer för att ta fram nya produkter och effektivisera och optimera odlingarna. Den unika kompetensen tillsammans med en mycket stark vilja att utveckla företaget har gett en imponerande utveckling.
 • STENHOLMEN | MARCUS LJUNGQVIST
  Stenholmen är ett av Sveriges viktigaste center för islandshästar. Dessutom bedriver man gårdshotell samt växtodling. Efter att ha byggt upp en ridverksamhet som arrendatorer i västra Sverige köpte och flyttade familjen verksamheten till Gerstorp Säteri utanför Linköping. Under 15 års tid har man nu kontinuerligt utvecklat verksamheten. Idag finns på gården ca 150 hästar. Utöver ridskoleverksamhet och utbildning arrangerar man tävlingar och läger, man är ledande seminstation, bedriver inackorderingsstall samt försäljningsverksamhet av såväl hästar som tillbehör. De sista åren har man också utvecklat ett gårdshotell med spa som lockar såväl hotellgäster som kunder till gårdens aktiviteter.

Sankt Kors: Årets modigaste

 • SARA HILLBOM & KRISTOFER VERNMARK | PSYKOLOGPARTNERS
  De var tidigt ute med att omsätta Linköpings universitets styrka inom grupp- och organisationsutvecklingspsykologi i en psykologmottagning inriktad på kognitiv psykologi, ett område som var nytt och outforskat på den tiden. Nu tar verksamheten och dess nya ledning nästa steg och etablerar området digital psykologi – även det ett outforskat och omdebatterat område – kan vi verkligen ersätta mänsklig kontakt med digital även inom något så känsligt som psykologi?
 • ANN-MARI BRENGDAHL | BISTRO ABOARD ESPERANZA
  Ann-Mari hade en vision om att starta en egen verksamhet där Linköpings vatten utnyttjades på ett bättre sätt. Resultatet blev Bistro Aboard på segelskeppet Esperanza. Ann-Mari satsade allt, letade skepp på alla tänkbara ställen och fann till slut sin 30 meter långa Esperanza i Holland. Ann-Maris resa kan inte beskrivas på något annat sätt än modigt och handlingskraftigt där osäkerheten var en ständig följeslagare men driv och lust var ännu större.
 • MARIETHE LARSSON | LiU
  Förnyelse är vår enda tradition. Så lyder universitetets varumärkeslöfte. Och det förpliktigar. Att ta sig an en varumärkesresa för ett högprofilerat universitet, med traditionsbundna värderingar kräver mod, en tydlig vision liksom handlingskraft och uthållighet för att gå i mål med att förnya ett traditionsbundet varumärke. Resan har varit tuff, och präglats av såväl motgångar som medgångar, och då krävs det en kompetent, erfaren och stabil kommunikationsdirektör för att gå i mål.